Een goede ergonomie zorgt voor geweldige productiviteit
Het menselijke lichaam is een wonderbaarlijke machine, in staat tot geweldige prestaties. Het werkt nauw samen met de hersenen, waarbij ze beide op de ander bouwen om op hun best te kunnen presteren. Daarom is het fysieke welzijn van een team ook zo nauw verbonden met hun mentale vermogen en algehele productiviteit.

8,9 miljoen ziektedagen

De Gezondheids- en veiligheidsfunctionaris (VGM) heeft voor het jaar 2016/2017 berekend dat er 8,9 miljoen werkdagen verloren gegaan zijn door aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat. Als het gaat om de invloed op de productiviteit van het land, hebben alleen stress, depressies en angststoornissen (12,5 miljoen ziektedagen) meer impact.

(Bron: http://www.hse.gov.uk/statistics/dayslost.htm)

Lichaam en geest moeten beiden goed gevoed worden als we er het maximale uit willen halen. Dit geeft het belang aan van ergonomische werkplekken en het zorgen dat iedereen op een manier werkt die hun gezondheid bevordert.

Waarom ergonomie?
Ergonomie is de wetenschap van hoe meubels en apparatuur gebruikt en ontworpen kunnen worden voor optimale efficiëntie en comfort. Er zijn bepaalde ergonomische principes die onderbouwen hoe we ons werkstation op de juiste manier kunnen gebruiken voor meer productiviteit, veiligheid en comfort – wat allemaal leidt tot een gezonder en gelukkiger personeelsbestand.

 


Kwantinex/Fellowes 4 Zone Aanpak™ voor een gezonder en gelukkiger personeelsbestand
Om de productiviteit van je team te optimaliseren, is het van vitaal belang dat je de juiste omgevingsfactoren biedt voor veilig en comfortabel werken. Als je een zeurende pijn in je rug hebt, als je moeite hebt om je computerscherm te lezen, of als je andere afleidende pijnen hebt, dan is dat contraproductief voor je werkdag. De Kwantinex/Fellowes 4 Zone Aanpak™ breekt de kantoorwerkplek op in hanteerbare stukken en lost systematisch problemen op die medewerkers ervan kunnen weerhouden op hun best te werken.

Zone 1: De rug

Het probleem: Kantoorwerk en rugpijn zijn bijna synoniem aan elkaar. Oncomfortabele stoelen en een slechte houding kunnen samen zorgen voor een verergering van bestaande rugproblemen, of nieuwe problemen veroorzaken. Dat komt doordat langdurig in dezelfde houding zitten, dag in dag uit, de rugspieren en wervelschijven belast. De daardoor ontstane pijn kan bij je teamleden een gebrek aan energie en zeer weinig enthousiasme voor het werk veroorzaken.

(Bron: https://www.spine-health.com/wellness/ergonomics/office-chair-how-reduce-back-pain)

De oplossing: Ga voor een goede rugsteun en om een goede zithouding te ondersteunen voor een lende-ondersteunend kussen. Deze zijn eenvoudig te bevestigen aan elk model kantoorstoel. Als dit gecombineerd wordt met een voetensteun, dan kunnen ze samen de zithouding enorm verbeteren en rugpijn helpen verlichten.

Zone 2: Polsen

Het probleem: Pijn die door een slechte werkhouding wordt veroorzaakt, uit zich vaak in de polsen. Veel voorkomende voorbeelden daarvan zijn carpaaltunnelsyndroom en peesontstekingen. De pijn is in het beste geval een zeurende pijn en in het slechtste geval maakt het werken onmogelijk. De enige oplossing is om onze manier van werken te veranderen.

De oplossing: Om de manier waarop we werken te veranderen, kunnen polssteunen de spanning helpen verminderen. Met een polssteun kun je je polsen rechter houden en de drukpunten herverdelen om de pijn te verlichten.

Zone 3: Nek, schouders en ogen

Het probleem: Langdurig staren naar een blauw verlicht computerscherm, opgetrokken schouders van de stress of een telefoon vastgeklemd tussen je oor en schouder kan veel schade toebrengen aan je gezondheid. Meestal is een slecht geplaatst computerscherm de oorzaak van nek- en schouderpijn. Vermoeidheid en een verminderde bloedcirculatie, veroorzaakt door die gespannen spieren kunnen ervoor zorgen dat u de spanning zelfs aan uw ogen voelt.

De oplossing: Het is belangrijk om je scherm op de juiste hoogte in te stellen en daarmee spanning en constant verdraaien te vermijden. Kwantinex/Fellowes heeft een uitgebreid assortiment verhogingen op voorraad om laptops, beeldschermen en documenten op de juiste hoogte te plaatsen voor maximaal comfort en productiviteit.

Zone 4: Stimuleer beweging

Het probleem: Een kantooromgeving nodigt uit tot sedentair gedrag. Het is veel te gemakkelijk om de hele dag aan je bureau door te brengen zonder op te hoeven staan en wat beweging te nemen. Dit kan een nadelig effect hebben op onze doorbloeding en op onze tailles.

De oplossing: Zit-sta bureaus geven je de mogelijkheid om af te wisselen in je werkhouding. Staand werken zorgt voor meer beweging, waardoor de bloedcirculatie verbetert, bloeddruk verlaagd wordt en je meer calorieën verbrandt.

Verwerk de Kwantinex/Fellowes 4 Zone Aanpak™ vandaag nog in je werkplek om gezondheidsproblemen te verlichten en het welzijn van je medewerkers te verbeteren.

© 2019 - 2021 Kwantinex | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel